Köszönőlevél

A köszönő levél egy következő fontos lépcső az áhított állás megszerzésében. A struktúrált önéletrajztól és a struktúrált önéletrajztól eltérően azonban gyakran nem kerül ilyen irat a perszonalista kezébe. A legvalószínűbb, hogy mindez azért van így, mert a jelentkezők szerint ez egy túl mézas-mázos, sőtt tolakodó gesztus.

Nem az! Higgye el, épp ellenkezőleg hat, csak még inkább kifejezi motiváltságát az adott munka megszerzésében, munka megszerzésében, kifejezi udvariasságát, és a legfontosabb, hogy felhívja Önre a figyelmet. Ráadásul, ha az az érzése, hogy a személyes interjún nem remekelt, hogy a párbeszéd nem az elvárásainak megfelelően zajlott, a köszönőlevél egy remek lehetőség, hogy ezen a szituáción jelentősen javítson.

Egy köszönőlevelet megírni nem bonyolult dolog, ellenkezőleg, elég, ha egyszerűen és tömören fejezi ki magát hálával és tisztelettel a potenciális alkalmazója iránt.

Mit kell egy ilyen levélnek tartalmaznia, hogyan kell kinéznie? Képzelje el egy egészen egyszerű levél felépítését:

  • Bevezetésül szólítsa meg azt a személyt, aki meginterjúvolta Önt. Ügyeljünk a megszólítás helyes formájára, cseh nyelven az ún. 5. nyelvtani eset, a vokatív használatos. A nevet többször is ellenőrizzük! Egy olyan vezetéknév használata, amely megmosolyogtat minket, kifejezetten felesleges hiba, ráadásul érzékenyebb személyeket könnyen meg is sérthetünk. Kár volna rögtön az első sorban alásni az esélyeinket.
  • Térjen ki a lényegre. A köszönőlevélbe foglalja bele az interjú dátumát, idejét és helyét is, hogy az ügynökség perszonalistája könnyen azonosíthassa és besorolhassa Önt. Köszönje meg potenciális alkalmazójának azt az időt és teret, melyet Önre szánt, és nyomatékosítsa, hogy a munka iránt most is határozott érdeklődést mutat.
  • Végezetül ne felejtse el feltüntetni saját nevét. Nyomtatott levél esetében ne felejtse el sajátkezűleg aláírni a levelet.
  • Kerülje a helyesírási és stilisztikai hibákat, nem gyakorolnak jó benyomást.

A levelt elküldheti e-mailben vagy nyomtatott formában is.

Ha még mindig nem tudja, hogyan kezdjen hozzá, inspirálódjon a mi mintánkból. Ne felejtse el azonban, hogy egy levélnek mindenekelőtt személyesnek kell lennie, ideális esetben az adott interjú alapján kell megírnia.

A mintát, kérjük, csak mint inspirációt használják:

Szabó Mária
Kossuth Lajus u. 76
Budapest
1101

Jó napot kívánok Novák Úr,

Engedje meg, hogy megköszönjem Önnek a lehetőséget, hogy részt vehettem a szeptember 9.-ei interjún az Önök vállalatánál. Konkrétan az Account Manager pozícióról volt szó. Köszönöm az időt, melyet rám szánt, és higgye el, találkozásunk csak megerősített abban a vágyamban, hogy Önöknél dolgozhassam. Továbbra is hiszem, hogy megfelelő tagja lennék az Önök csapatának.

Ha szeretne még további interjúkat megbeszélni, én szívésen és örömmel állok elébe.

Szép napot kívánva

Szabó Mária

Ne vesztegesse az idejét és ne alkosson semmit kézzel!

Ne vesztegesse a drágaa idejét önéletrajza létrehozásával kézileg, de használja ki automatizált online szolgáltatásunkat
professzionális önéletrajz generátor-unkat. Profeszionális, gyors, egyszerű és egyértelmű!

Önéletrajz létrehozása

Mintaönéletrajz.hu segítségével létre hoztam egy profi önéletrajzot 10 percen belül.

Mintaönéletrajz.hu segítségével létre hoztam egy szép, modern önéletrajzot 10 percen belül a Word-os gondok nélkül.

Mintaönéletrajz.hu segítségével
profi szinten bemutattam magam cégeknek és sikerült álmai állást szereznem ugyanúgy, ahogy 160.582más felhasználók is!