Miért nem adják tudtomra, ha nem engem választottak?

Tökéletes szakmai önéletrajzot írt, melyet nagy elánnal szétküldött minden Ön által kiválasztott cégnek, melynél szívesen dolgozna. Lelkesedése azonban álábbhagy, mikor a vállalat perszonalistája nem választja ki Önt, és a versenytárgyalás következő fordulójára nem kap meghívást. Még ennél is rosszabb, ha nem kap semmilyen választ. ez később is megtörténhet, mikor már túlesika személyes interjún is. Egyszerűen nem jelentkeznek.

Ha még nincs kidolgozott önéletrajza, de a szeretne egyet, hagyja csak egyszerűen elkészíttetni itt. De inspirálódhat az alábbi cikkből is: Hogyan írjunk önéletrajzot.

Ami a cég oldaláról való ignorációt illeti, több oka is lehet. Ráadásul cikkünk címével ellentétben egyáltalán nem biztos, hogy egyben elutasítást is jelent.

  • Adminisztrációs hibáról van szó.
    Mit tehetünk ebben az esetben? A papírmunka kellemetlen kötelesség, és néha tényleg valódi művészet zökkenőmentesen kizelni a rendszert. Ezért nem csoda, ha egy felelősségteljes alkalmazott keze alól is kicsúsznak a dolgok, valamit nem vesz észre. És higgye el, ez megtörténhet a versenytárgyalások meghírtetése alatt is. Különösen, ha a jelentkezők magas, ha több tucat ember kíván ennél a vállalatnál dolgzni. Épp ezért ilyen helyzetben ne féljen többszor is emlékeztetni munkáltatóját többször. Igaz az is, hogy azon emberek önéletrajzai, akik után valóban érdeklődik az adott cég, általában nem vesznek el. De azt mondják, a véletlenek megesnek, nem érezze hát leereszkedésnek, ha még egyszer jelentkezik.
  • Nem minden perszonalista fair.
    Előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor a munkáltató szemtelenül figyelmen kívül hagyja az összes üzenetét. És igen, a perszonalisták is csak az emberek. Mindannyiunknak vannak jó és rossz tulajdonságaink. Könnyen előfordulhat, hogy olyan személy kerül vezető pozícióba egy tenderkiírás során, aki tájékozatlan és tudatlan. Egész egyszerűen figyelmen kívül hagyja azt a tényt, hogy ezzel vesztegeti az Ön idejét, vagy hogy kockára teszi a cég hírnevét, ahol maga is dolgozik. Ebben az esetben küldhet két vagy három e-mailt is, biztosra veheti, hogy nem kap válasz rájuk. Hatékony lehet egy telefonhívás, amellyel azonnali válaszra kényszeríti a perszonalistát. Mindenki magában azért gondolja át, jó döntés-e egy olyan cég munkatársának lenni, ahol még annyira sem udvariasak, hogy egyenest választ adjanak.
  • Vyčkávají.
    Amióta elküldte önéletrajzi mintáját, már több nap telt el, és Ön úgy gondolja, biztosan nem hívják vissza. Ezt a valóságban semmi sem támasztja alá. Mindenekelőtt nézzen utána a határidőnek, hogy meddig kell az önéletrajzi tervezeteket beküldeni. Biztosan nem fogják őket addig értékelni, míg minden jelentkező el nem küldte sajátját. A határidő lejárta után sem kell kétségbe esni és tragikus következtetéseket levonni. Egy fontos pozícióra, melyre sok jelentkező közül kell választaniuk, nagyon nehéz megfelelő embert találni, ezért a versenyvizsga sokáig ehúzódhat. Néha az is megtörténhet, hogy stratégiai okokból nem értesítik a ki nem választottakat. Nem teljesen elutasítóak velük szemben, ún. rezervával veszik őket, mert számolnak azzal a lehetőséggel is, hogy az általuk választott jelentkező valami oknál fogva nem töltheti majd be az adott állást, esetleg hamar a belépés után kiderül, hogy mégsem a megfelelő személyt alkalmazták.

Mindenképp jó, ha nem csak egy ajánlathoz ragaszkodunk. Folyamatosan küldje CV-jét más cégeknek is, mutassa be önéletrajzát más vállalatoknál is. Előfordulhat ugyanis, hogy a várakozás közben, melyről utólag kiderül, hogy felesleges volt, kicsúszik a markából egy még jobb lehetőség.

Ne vesztegesse az idejét és ne alkosson semmit kézzel!

Ne vesztegesse a drágaa idejét önéletrajza létrehozásával kézileg, de használja ki automatizált online szolgáltatásunkat
professzionális önéletrajz generátor-unkat. Profeszionális, gyors, egyszerű és egyértelmű!

Önéletrajz létrehozása

Mintaönéletrajz.hu segítségével létre hoztam egy profi önéletrajzot 10 percen belül.

Mintaönéletrajz.hu segítségével létre hoztam egy szép, modern önéletrajzot 10 percen belül a Word-os gondok nélkül.

Mintaönéletrajz.hu segítségével
profi szinten bemutattam magam cégeknek és sikerült álmai állást szereznem ugyanúgy, ahogy 160.358más felhasználók is!