Önéletrajzi példa

Azt kérdezi, mit talál ebben a cikkben? Nem mást, mint egy önéletrajzi minta példáját olyan találékony emberek számára, akik szeretnék túlszárnyalni ellenfeleiket a munkaerőpiacon. Hogyan? Nos, egyszerűen. Tekintse meg ezt az önéletrajzi példát, mely egy lépéssel közelebb viszi Önt az áhított munka eléréséhez.

Ezen az oldalon önéletrajzi példát egy útmutatót talál, mely alapján elkészítheti saját tökéletes szakmai prezentációját álmai vállalata számára. Hogy a mai világban ki kell tűnni a tömegből, az tény. Sikeresnek lenni egy ilyen versenyhelyzetben, mely ma a munkaerőpiacon uralkodik, mindig nehezebb. Szeretnénk Önnek olyan aspektusokat mutatni, melyek atraktívvá teszik önéletrajzát.

Pontosítás: Az önéletrajzi példa, mely sikeressé teheti Önt, ebben a cikkben, lentebb található...
Szóval ha többet szeretne megtudni a témával kapcsolatban, olvasson tovább! Nem marad más hátra, minthogy sok sikert kívánjunk álmai munkájának megtalálásában!

Nézze meg az egyszerű példát, hogyan is működik mindez a gyakorlatban!

Az atraktív önéletrajzi példája tulajdonképpen egy atraktív prezentációként mutatja be Önt új munkáltatójának. Ne gondolja, hogy egy ilyen minőségi önéletrajzi példa elkészítése rövid időt vesz igénybe. Sajnos ennek épp az ellenkezője igaz, és mindenkinek, aki már valaha írt szakmai önéletrajzot a nullából kiindulva, ezzel egyet kell értenie.

Pontokba foglaljuk, amit mindig szem előtt kell tartania

 • Igazság mindenek felett
 • Kronológiai elrendezés
 • Az önéletrajzi példában fontos az átláthatóság
 • Portréval mindig nyerőbb
 • Aktuális elérhetőségek
 • Szakmai gyakorlat és a referenciák feltüntetése

Egy struktúrált önéletrajz elkészítése épp olyan pontosságot igényel, mint más dokumentumoké, melyekről semmiképp sem feledkezhetünk meg. Ez a nemkülönben fontos irat, mely az adott munka megszerzésével áll szoros kapcsolatban, a motivációs levél, vagy másnéven a kísérőlevél. Ne becsülje alá, mert szépen felvezeti csatolt önéletrajzát.

Hozzá kell tennünk, hogy sok ember nem ad a kísérőlevél megírására, épp ezért kell kihasználnia ezt a lehetőséget! A motivációs levél megírásának is megvannak a szabályai. De erről inkább máskor. Ha most az önéletrajzi példák témájában érdekelődik, akkor olvasson tovább, és tudjon meg többet – trükküket, tippeket, tanácsokat, melyeket nagy vállalatok tapasztalt perszonalistái adnak Önnek.

Mintanyomtatvány, amilyennek lennie kell

Milyen lehet egy ideális önéletrajzi minta? Még mielőtt elfelejtenénk, tisztázzuk egy elég összetett kifejezés jelentését. Az önéletrajzot gyakran emlegetik curriculum vitae-ként.

Elég elrettentően hangzik, és rosszul is olvasható, de ami a jelentést illeti, ugyanarról van szó – az önéletrajzról. Ennek a kifejezésnek összetettségéből eredően sokan CV minta rövidítés alatt keresnek az ineterneten curriculum vitae példákat, hogy letölthessék saját számítógépükbe.

Önéletrajzi példa modern, dinamikus és sikeres alkalmazottaknak

Most biztosan azt kérdezi magától, hogyan írjak önéletrajzot, amely modern, dinamikus és megnyerő akárcsak Ön, vagy amilyen Ön is lenni szeretne. Mint ahogy azt már említettük, talán Önnek sem akaródzik a nullától kezdeni az önéletrajzi példa írásához, inkább használna valamilyen segédeszközt.

Van az Ön számára egy zseniális szolgáltatásunk, az ún. online önéletrajz generáló, amely szó szerint megváltoztathatja az életét. Folytossa tehát a számára megfelelő önéletrajzi séma kiválasztásával (generátorunk angol nyelvű önéletrajzot is tu készíteni, hát nem nagyszerű?!)

Önéletrajz viszonylag átlagos munkavállalóknak

Most egy klasszikus mintaszerű önéletrajzi nyomtatvány következik, amely nem kifejezetten rossz, de egyenesen meg kell mondanunk, hogy a feltüntett önéletrajz minta pontosan olyan, mint amilyet az álláskeresők 99%-a használ. Legyen tagja inkább annak az 1%-nak, akik a szürkeségből kitűnve valami egyedit képviselnek, hiszen ez a kivételesség a legfontosabb az életben! Gondoljon csak bele, életünk nagy részét munkával töltjük!!!


Személyes adatok

Kereszt- és vezetéknév: Szabó Péter
Születési dátum:    28. 11. 1970
Csalási állapot:    házas
Cím:          Ady Endre u. 1, 1101, Budapest
Telefonszám:      +36 30 876 8766
E-mail cím:       szabo.peter@freemail.hu
 

Szakmai gyakorlat

2008-tól – napjainkig  Vállalkozói tevékenység – pénzügyi tanácsadás (személyzet felvétele, motivációs programok, HR-stratégia, HR audit)

1/2000 – 1/2008  Herodes, a.s., HR menedzser (személyzetfelvétel és menedzsment, bérszámfejtés, törvénymódosításokkal kapcsolatos feladatkör)

1/1994 – 10/1999  KovoSolution, s.r.o., IT menedzser (hálózati rendszergazda, tanulmányaim mellett)


Tanulmányok

1992 – 1997  Budapesti Gazdasági Főiskola
Közgazdaságtudományi Kar, IT, államvizsga-tárgyak: közgazdaságtan, könyvelés, jog, IT, a diplomamunkám témája: vállalatvezetés és humán erőforrások

1988 – 1992  Leövey Klára Gimnázium
Érettségivel zárva


Egyéb tanfolyamok

Üzleti készség, Educia 1998
Személyzeti menedzsment, Eurowin group 2000
Cisco tanusítvány (routing menedzsment) 2004
Google (Adwords) certifikált partner 2008


Ismeretek és készségek

A számítógép felhasználó szintű ismerete:
OFFICE, Internet, HTML, CSS


Nyelvi ismeretek:

Angol nyelv – passzívan
Német nyelv – aktívan és passzívan


Jogosítvány - A, B, C típus

                 
Érdeklődési kör

Labdarúgás, testépítés, filmek, MLM irodalom, fotográfia


Tipp: vagy itt egy másik önéletrajzi példa...


Prága, 12. 12. 2020                      Sajátkezű aláírása


Ne vesztegesse az idejét és ne alkosson semmit kézzel!

Ne vesztegesse a drágaa idejét önéletrajza létrehozásával kézileg, de használja ki automatizált online szolgáltatásunkat
professzionális önéletrajz generátor-unkat. Profeszionális, gyors, egyszerű és egyértelmű!

Önéletrajz létrehozása

Mintaönéletrajz.hu segítségével létre hoztam egy profi önéletrajzot 10 percen belül.

Mintaönéletrajz.hu segítségével létre hoztam egy szép, modern önéletrajzot 10 percen belül a Word-os gondok nélkül.

Mintaönéletrajz.hu segítségével
profi szinten bemutattam magam cégeknek és sikerült álmai állást szereznem ugyanúgy, ahogy 160.358más felhasználók is!