Resumé, CV és struktúrált CV – mi a különbség?

Arról, hogy hogyan írhat megfelelő struktúrált önéletrajzot, mikor munkát keres, többet olvashat az alábbi cikkben: Hogyan írjunk önéletajzot. De megspórolhatja magának ezt az időt azzal, ha önéletrajzát hagyja elkészíttetni itt.

Hogyan működik mindez, ha külföldön szeretne elhelyezkedni?

Fontos különbséget tenni a CV, azaz Curriculum vitae, melyet nálunk inkább az önéletrajz angol formájára értenek, és a resumé között.

A resumé alapjaiban nagyon hasonlít a nálunk ismeretes struktúrált önéletrajzhoz. Ez egy rövid összefoglalása szakmai életének, nem hosszabb két oldalnál, melyben tömören összefoglalja képzettségét, tapasztalatait és képességeit.

Ezzel szemben a CV jóval terjedelmesebb, általában négy oldal, de legkevesebb kettő. A CV-ben részleteznie kell szakmai élete előmenetelét, meg kell említenie minden elismerést és publikációt, melyekre érthetően a legnagyobb fegyelem esik. Világos tehát, hogy a CV magasabb pozíciókban, mint például tudósok, orvosok, egyetemi professzorok, menedzserek, stb. körében elvárt.

Feleslegesnek tűnik Önnek ez a megkülönböztetés? Ma már létezik az ún. Europass nevű projekt, melynek célja a dokumentumok standardizálása. Ennek az „útlevélnek” köszönhetően minden munkakereső egyén prezentálhatja magát potenciális alkalmazója előtt az Európai Únióban. Minderről többet olvashat a következő cikkben:

Ne vesztegesse az idejét és ne alkosson semmit kézzel!

Ne vesztegesse a drágaa idejét önéletrajza létrehozásával kézileg, de használja ki automatizált online szolgáltatásunkat
professzionális önéletrajz generátor-unkat. Profeszionális, gyors, egyszerű és egyértelmű!

Önéletrajz létrehozása

Mintaönéletrajz.hu segítségével létre hoztam egy profi önéletrajzot 10 percen belül.

Mintaönéletrajz.hu segítségével létre hoztam egy szép, modern önéletrajzot 10 percen belül a Word-os gondok nélkül.

Mintaönéletrajz.hu segítségével
profi szinten bemutattam magam cégeknek és sikerült álmai állást szereznem ugyanúgy, ahogy 160.583más felhasználók is!