Munkaerő-közvetítő és munkaközvetítő irodák

Mi a különbség a címben említett ügynökségek között?

A munkaközvetítő és munkaerő-közvetítő irodákat gyakran egy kalap alá veszik, pedig működésük alapelvét tekintve jelentős a különbség, mindkettő más-más módon segíthet Önnek egy jó állás megszerzésében. Ebben a helyzetben tehét egészen más a két kifejezés közti kapcsolat, nem úgy mint például a motivációs levél és kísérőlevél kifejezések között. Ebben az esetben a két szó teljesen ugyanazt a fogalmat takarja. Ezért most pontosan elmagyarázzuk, mi e két ügynökség közötti különbség.

A munkaerő-közvetítő ügynökség csak az adott pozíciót közvetíti a harmadik fél felé, úgymond egyenesen alkalmazza ügyfelét, ezért gyakran jutalékot zsebel be. Ennek a províziónak a nagysága általában egy, maximum két hónapi bérnek felel meg az új munkahelyen. A munkaerő-közvetítő iroda be kell hogy legyen regisztrálva a Szociális és Munkaügyi Minisztériumnál (szmm.gov.hu/main.php), így biztosítva a minisztérium tájékoztatottságát az aktuális helyzetről. Így az iroda a foglalkoztatási törvény hatálya alá tartozik, mely törvény által felegyülve és szabályozva van működése.

Miben más a munkaközvetítő iroda?

A munkaközvetítő iroda egy bizonyos összeg fejében igyekszik eladni Önt a különböző vállalatoknak.A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy bár egy ilyen ügynökség (amely kizsebeli Önt) a szárnyai alá vette a Ön ügyét, mégis fizikailag harmadik félként Ön az, aki dolgozik, és ezért a munkáért fizeti az ügynökség által kiállított csekkeket. Ez a módszer közkedvelt, különösen, ha egyszeriben zúdul a termérdek munka az alkalmazottakra, tehát péládul a közigazgatásban, az építőiparban, illetve akkor is ezt a módszert alkalmazzák a cégek, ha alkalmi munkásokat keresnek. Ha egy ilyen ügynökség segítségét kéri munkaszerzés céljáből, nem árt, ha átnéz egy-két önéletrajzi mintát, melyek inspirálhatják Önt saját CV-je elkészítésében, erre ugyanis egészen biztosan szüksége lesz!


Személyzeti / foglalkoztatási ügynökségek neve (0 teljesen) Cím Település

Ne vesztegesse az idejét és ne alkosson semmit kézzel!

Ne vesztegesse a drágaa idejét önéletrajza létrehozásával kézileg, de használja ki automatizált online szolgáltatásunkat
professzionális önéletrajz generátor-unkat. Profeszionális, gyors, egyszerű és egyértelmű!

Önéletrajz létrehozása

Mintaönéletrajz.hu segítségével létre hoztam egy profi önéletrajzot 10 percen belül.

Mintaönéletrajz.hu segítségével létre hoztam egy szép, modern önéletrajzot 10 percen belül a Word-os gondok nélkül.

Mintaönéletrajz.hu segítségével
profi szinten bemutattam magam cégeknek és sikerült álmai állást szereznem ugyanúgy, ahogy 160.244más felhasználók is!