Kik azok, akiket a cégek és főnökeik nem szívesen alkalmaznak

Ön megfelelő önéletrajzot és motivációs levelet tud írni, de a személyes interjún mindig beég?

Vagy nem érinti Önt ez a kérdés, mert már az önéletrajzával sem tud dűlőre jutni? Figyelmébe ajánljuk a következő cikket: Hogyan írjunk önéletrajzot. Vagy egyszerűen csak hagyja ezt a munkát generátorunkra itt.

Ha azonban az előbb feltett kérdésre gondolkodás nélkül igennel válaszolt, gondoljuk át, hol is lehet a hiba. Könnyen egyike lehet azoknak az embereknek, akiket a perszonalisták egyszerűen nem szívesen alkalmaznak cégüknél.

Dolgos kis hangyák, tulbuzgó alkalmazottak

Ilyen emberek minden cégnél vannak, és mindig is voltak. Mindent a legjobban tudnak, és erről nemcsak feletteseiket, de egész környezetüket igyekeznek meggyőzni. Kétséget kizáróan jó, ha a vállalat rendelkezik kezdeményező, ötletes és igyekvő alkalmazottakkal, de mindent csak mértékkel és alázattal.

Néhány munkáltató az ilyen természetű potenciális alkalmazottakat már az állásinterjún letesztelik úgy, hogy abszúrd feladatok megoldására kérik őket. Ha tehát egy interjú során olyan feladat elé állítják, mely Önnek kellemetlen és értelmetlen, ne féljen elutasítónak lenni. De vigyázzon, hogy taktikusan járjon el!

Tehetetlen alkalmazottak

Hasonlóképpen járnak el a munkáltatók a tehetetlen természetű személyekkel szemben, akiknek folyton kell, hogy valaki fogja kezüket. Felettesei időt adnak majd a beilleszkedére. Nem szabad azonban túlságosan is alkalmazkodnia a már kialakult helyzethez.

Loajalitás mindenek előtt

Ha arra a kérdésre, hogy miért jött el, vagy miért kellett eljönnie előző munkahelyéről, önmagából kikelve ócsárolja minden előző alkalmazóját, higgye el, biztosan nem tesz jó benyomást, függetlenül attól, mennyire van igaza. Potenciális munkáltatója számára ugyanis egyedül csak az idő kérdése lesz, mikor kezdi az ő nevét is hasonlóképp méltatni.

A hazugság bűzlik

Az alapszabály, mikor önéletrajz írásba kezd, az az, hogy mindenképp kerülje a hazugságokat. Mert lehet, hogy van, ami papíron szépet mutat, például hogy folyékonyan beszél németül, a perszonalistának egyáltalán nem esik nehezére ezt az Ön által feltűntetett képességet letesztelni. Ha mégis átjutna az állásinterjún anélkül, hogy kiderülne a füllentés, legnagyobb valószínűséggel a közeljövőben elkapják a frakkját. Bárhogy is legyen, mindenképp kellemetlen szituációba kerül Ön is és főnöke is.

A látszat fontos

Ha ziláltan, elhanyagoltan jelenik meg a személyes interjún, számoljon azzal, hogy nem nyűgözi majd le perszonalistáját. Ellenkezőleg, készüljön fel úgy az interjúra, hogy ott a lehető legjobb benyomást tegye. Mégpedig az első pillanattól kezdve. Bizonyított tény ugyanis, hogy a haló effektus, mely már az első momentumban tudat alatt hatással van jövőbeli főnökére, erősen befolyásolja felettese Önhöz való későbbi hozzáállását is. Hogyan legyen elragadó? Ebben a cikkben mindent megtudhat: Mit viseljünk egy állásinterjún?.

Az itt említett tényezők, melyek befolyásolják a perszonalista döntését abban, kit alkalmazzanak, és kit nem, elsősorban a személyes találkozást érintik. Néhányan álarcot ölthetnek az első állásinterjúra, de egy gyakorlott perszonalista a beszélgetés során felismeri és lelelplezi a hazugságokat, melyek alapján döntést hoz a további lépésekben.

Elrettentő tényező továbbá, amely teljesen elvághatja útját az áhított munka megszerzésében, még azelőtt, hogy részt venne a személyen interjún, az Ön profilja a közösségi portálokon. Egy olyan trendről van szó, melyet minden perszonalista jól ismer és alkalmaz. Magánéletét gondosan védje a facebookon és más közösségi hálózatokon az adatbeállítások segítségével, vagy fezesse profilját szakmai szellemben. Kérdés azonban, milyen mértékben indokolt az ilyen „titkon megfigyelés”, és annak következményei. Ami nem tilos, az szabad, és biztosan senki sem hírdeti nyílvánosan neonáci meggyőződéseit, vagy posztol olyan sűrűn, hogy az elvonja figyelmét a munkáról.

Ne vesztegesse az idejét és ne alkosson semmit kézzel!

Ne vesztegesse a drágaa idejét önéletrajza létrehozásával kézileg, de használja ki automatizált online szolgáltatásunkat
professzionális önéletrajz generátor-unkat. Profeszionális, gyors, egyszerű és egyértelmű!

Önéletrajz létrehozása

Mintaönéletrajz.hu segítségével létre hoztam egy profi önéletrajzot 10 percen belül.

Mintaönéletrajz.hu segítségével létre hoztam egy szép, modern önéletrajzot 10 percen belül a Word-os gondok nélkül.

Mintaönéletrajz.hu segítségével
profi szinten bemutattam magam cégeknek és sikerült álmai állást szereznem ugyanúgy, ahogy 160.358más felhasználók is!