Milyen fizetésről beszéljünk egy állásinterjún?

Ha Önnek sikerült egy remek motivációs levelével és önéletrajzávaal, vagy resuméjével megfogni egy vállalat perszonalistáját, minden bizonnyal behívják állásinterjúra.

Engedje meg, hogy elsőként gratuláljunk Önnek, amiert sikeresen megmászta a sikerhez vezető létra első fokát. Nyílvánvaló, hogy a személyes interjú egy újabb mérföldkő lesz. Hogy miben kell egy állásinterjún megjelennie, azzal egy másik cikkben foglalkozunk bővebben.

A jelentkezők többségének nincs problémja az állásinterjún sem a szakmai önéletrajzzal, sem pedig a felmerülhető témákkal, egyet kivéve. Ez a kényes téma nem más, mint a fizetést érintő kérdések. Az emberek többsége kényelmetlenül érzi magát olyan nekiszegezett kérdések hallatán, mint a „Milyen fizetést képzel el az elvégzett munka fejében?”, vagy „Mennyit ér Ön szerint munkája konkrét számokban kifejezve?”.

Mindemellett az öneladás művészete egy a legfontosabb képességek közül, melyeket kijátszhat egy állásinterjún a siker érdekében, hogy az áhított munkát biztosan megszerezze. Természetesen nem a pénz az egyetlen tényező, mely elégedetté teszi munkájával kapcsolatban. Hogy Hogyan kérjünk fizetésemelést, arról többet tudhat meg,ha az alábbi linkre kattint.

Kell, hogy munkája szórakoztató legyen, hogy jó viszonyt ápoljon munkatársaival, hogy a munkakörnyezet kellemes legyen, hogy legyen esélye karrierje építésére, de mindezek mellett tény, hogy legalább ennyire fontos, hogy jól keressen. Hiszen az a kereset, mely csak az alap megélhetést biztosítja, nem adhatja meg Önnek azt az életveitelt, azt a pluszt, amire vágyik. A következő tippek arra, hogy Hogyan keressünk munkát ismerőseink által , egész biztosan a hasznára lesznek. Ne feledkezzen meg arról, hogy az élet nem csak munka, de szórakozás is, melynek néha Önnek is engednie kell.

Most térjünk hát rá arra a bizonyos kényes kérdésre, melyet mindannyian felteszünk magunknak: „Hogyan beszéljünk magas bérről egy állásinterjún, mely modern életvitelünk minden költségét fedi majd, mégsem legyen olyan magas, hogy elrettentse potenciális munkaadónkat, minek következtében nem alkalmaz majd minket“. Segítünk Önnek, hogy elképzelései a fizetés nagyságáról reálisak legyenek, hogy ne kövessen el hibát, mikor majd megemlíti az adott összeget az állásinterjún.

Milyen alapelvek alapján egyezkedjünk a fizetésről?
Az alábbi szabályokat mindenképp tartsa be!:

  1. Soha ne kezdeményezzen ebben a témában. Ez az adott vállalat feladata. Egyébként tudja Ön, miért nem adják a cégek tudtunkra, ha nem kaptuk meg az állást? Olvasson utána.
  2. Soha ne igyekezze ezzel a témával nyitni az interjút, sőt, legjobb, ha csak akkor beszél erről, ha már legjobb tudása szerint prezentálna saját magát önéletrajz mintájával, kiemelte legjobb tulajdonságait, melyekkel csakis a cég javát szolgálhatja – tehát az interjú legvégén.
  3. Ne beszéljen arról, mit szeretne Ön, inkább próbálja meg kifürkészni, mi az, amire a munkáltatója vágyik. A beszélgetés során találjon módot rá, hogy kiemelje azokat a tulajdonságait, melyekkel a cég helyi csapata hiányán van, így elősegítve a munka hatékonyságát, a vállalat sikeres előmenetelét.
  4. Soha ne engedje, hogy munkáltatója úgy érze, hiányosságai vannak ismereteit illetően, legalábbis a cég, és a betöltendő pozíciót illetően. Azt talán mondanunk sem kell, hogy gondosan át kell tanulmányoznia a vállalat weboldalát. Kik azok, akiket nem szívesen alkalmaznak a cégek és főnökeik?. Ha olyan információk birtokában van, melyeket csak az adott cég weboldalán olvashatott, akkor nem csak felkészültségét és őszinte érdeklődését bízonyíthatja munkáltatója előtt, de felelősség teljsen hozzáállását is.
  5. Soha ne bírálja előző munkahelyét, vagy főnökét, akár jó, akár rossz körülmények között búcsúzott tőlük. Nagy valószínűséggel Önhöz szegeznek majd erre vonatkozó kérdéseket is, de higgye el, új főnöke nem kiváncsi semmilyen kibészélésre sem mocskolódásra. Ez egy tipikus fintája a perszonalistának, mellyel az Ön lojalitását teszteli. Mások megvádolásával csak egy dolgot bizonyít, hogy nem képes uralkodni érzelmein, azaz egoján. Aki pedig nem tudja kezelni saját egóját, csak magára vethet!

Milyen paraméterek befolyásolják a kívánt és kért bér magasságát?

1)Bizonyítható és mérhető eredményei, melyeket munkája során elért (foglalja bele őket a struktúrált önéletrajzába) – az Ön REFERENCIÁI:
2) gyakorlata, tapasztalatai és minden, amit az eletben elért. Egyébként tudta, hogy a curriculum vitae szó szerinti fordításban azt jelenti, "az élet menete"
3) Nyitottsága az új lehetőségek felé, legyen szó tanulásról vagy önfejlesztő munkáról. Ennek az igyekezetnek példája az is, hogy megtanulja, hogyan írjunk önéletrajzot annak céljában, hogy eljussunk az áhított állásinterjúra.
4) Igazi csapatjátékosnak kell lennie, aki lojális, dolgos, igazságos és megbízható
5) Műveltsége és tanultsága, hogy milyen iskolát végzett, hogy milyen tanfolyamot abszolvált, valamint ha külföldön kíván állást vállalni, akkor egy angol nyelvű önéletrajz is, melynek megírásában segítségére lehetnek tanácsaink.

Ez előbb említett paramétereket fontossági sorrendben tűntettük fel, mely alapján a cégek alkalmazottjaikat kiválasztják. Pontosan úgy értékelik a jelentkezőket, mintha iskolában lennénk. Az egyes a legjobb jegy, mely a lehető legmagasabb bért jelentheti az Ön számára. Figyelje meg, hogy az iskolai végzettség és a műveltség egy az utolsók közül a sorban!

Hogyan lehetséges ez? Változnak az idők. Ma már a cégek nem a különleges pozíciókéert vagy a név előtti vagy utáni titulusok halamzáért fizetnek, hanem valódi képességeiért. Azért, amit már eddig elért, vagy amire ezután lesz képes elérni a cég érdekében. Miről is fogunk beszélni, hiszen a munkaügyi hivatalon senki sem bírja sokáig. Legalábbis nem kellene. Ha a dolgot pragmatikusan nézzük, tudatosítanunk kell, hogy egy vállalat annak fejében alkalmaz minket, hogy a belénk invesztált pénz megtérül, s emelett még hasznot is hozunk. Jól gondoljuk tehát át, mivel is szeretnénk foglalkozni, hogy a választott szakmában igazán jók lehessünk.

Hogy konkrétan milyen maximális bérről beszélhetünk?
Postupujte takto:

  • Csakúgy, mint az önéletrajzi minták, az átlagfizetésekről szóló adatok is könnyedén fellelhetők a neten. Érdeklődhet ismerőseinél is, fontos azonban, hogy ezek az információk saját környékére vonatkozzanak. A lokalitáson nagyon sok múlhat! Nagy különbségek lehetnek nem csak egyes kerületek, de egyes városok között is.
  • Egy jó önéletrajzi séma mellett fontos, hogy felírja minden pozitív tulajdonságát, mellyel szolgálhat, a fent emltett paraméterek szerint. Ha az első két paraméterrel (eredmények, tapasztalatok, gyakorlat) máris sikerül lenyűgöznie munkáltatóját, nyugodtan megtoldhatja az régiójában általános bér magasságát akár 20 %-kal is.
  • Ha a harmadik és a negyedik paraméterrel tud érvelni maga mellett (tanulni vágyás, felelősségteljes csapatmunka, igazságosság és lojalitás), akkor körülbelül 10%-kal emelje az átlagfizetést. Ha a munkáltató ezt nem is akarja majd megadni, a százalékok jobb alkupozícióba juttatják Önt.
  • Végezetül, ha CV mintájában feltüntette, hogy Ön „csak“ egy abszolvens, és nem áll Ön mögött semmilyen gyakorlat, csak az elvégzett iskola, maradjon mind két lábával a földön, és elégedjen meg az átlagbérrel. Ne aggódjon, a magasabb bér ideje is eljön, amikor majd második munkahelyén interjúvolják. Akkor már érvelhet a gyakorlatával, tapasztalataival, melyeket ezen első munkahelyén szerez a közeljövőben. Emlékezzen arra a tényre, hogy az ember szakmai téren és anyagilak is jobban fejlődik egyes cégek közötti átlépésekkel, mint egy vállalkozáson belül.
  • Történjen bármi, mindig álljon ki amellett az Ön életvitelét fedező optimális összeg mellett, amelyről cikkünk elején írtunk. Ne kövessen el hibákat önéletrajzában, ennek érdekében ajánljuk, hogy megírásánál használjon önéletrajzi nyomtatványt, amely minden szempontból megfelelő.

Nagyon sok sikert kívánunk Önnek a szakmai életben!

Végezetül nem maradt más hátra, minthogy sok szerencsét és kitartást kívánjunk a jövőéért megvívandó harcban. Legyen új munkahelye olyan, hogy igazán boldognak, szerencsésnek és elégedettnek érezze magát, nem csak anyagi téren. Találja meg álmai munkáját! : ) Szeretne olyan önéletrajzot felmutatni, amely maximalizálja esélyeit?

Akkor inspirálódjon előre elkészített önéletrajzi mintáinkból, melyek szép, színes sablonok alapján születtek. Igazán modern, megnyerő és professzionális önéletrajzi sémákat talál a naracssárga gombra kattintva lentebb, az alábbi felirattal: "önéletrajz létrehozása".

Ne vesztegesse az idejét és ne alkosson semmit kézzel!

Ne vesztegesse a drágaa idejét önéletrajza létrehozásával kézileg, de használja ki automatizált online szolgáltatásunkat
professzionális önéletrajz generátor-unkat. Profeszionális, gyors, egyszerű és egyértelmű!

Önéletrajz létrehozása

Mintaönéletrajz.hu segítségével létre hoztam egy profi önéletrajzot 10 percen belül.

Mintaönéletrajz.hu segítségével létre hoztam egy szép, modern önéletrajzot 10 percen belül a Word-os gondok nélkül.

Mintaönéletrajz.hu segítségével
profi szinten bemutattam magam cégeknek és sikerült álmai állást szereznem ugyanúgy, ahogy 160.244más felhasználók is!