Hogyan találhat érdekes munkát?

Megannyi módja van annak, hogyan találjunk érdekes munkát. A legfontosabb feltétele, hogy nyitott szemmel nézelődjünk. Egyszerűnek hangzik, igaz? Pedig korántsem az. Elsősorban önmagára kell támaszkodnia, mert igazán csak Ön tudja, mivel szeretne foglalkozni, milyen munka teszi Önt elégedetté. Ha nem teljesen biztos magában, az alábbi cikkben hasznos tippekre találhat: Milyen foglalkozást is válasszak? Ragadjon meg minden alkalmat, ami az útjába kerül, és ami egy kicsit is megfelel az Ön elképzeléseinek. Lehet, hogy kellemesen meglepődik. Az pedig, hogy rossz tapasztalattal kell továbbállnia, bármikor megeshet.

Munka portálok az interneten

Napjainkban a munkakeresés talán legelterjedtebb módja az interneten való keresés. Szerverek százai teszik lehetővé a munkáltatók számára, hogy hirdessenek, és ezeket az ajánlatokat eljuttatják az érdeklődők felé. Ez a szolgáltatás legtöbbször díjtalan, ráadásul az álláskeresésnek ez a módja gyors, roppant egyszerű és kényelmes. Ezért számolnia kell azzal, hogy nem csak Önnek tűnik ez a módszer a legmegfelelőbbnek, de sok más embernek is, így előfordulhat, hogy az adott perszonalista asztalán önéletrajzok tízei halmozódnak fel egy-egy pozíció betöltésének érdekében. Éppen ezért fontos, hogy pont az Ön önéletrajza legyen az, amelyiken megakad az illetékes figyelme.

Hogyan írjunk megfelelő önéletrajzot? Kérdésére a választ az alábbi cikk adja meg. Vagy egyszerűen generálja ki professzionálís önéletrajzát itt.

A cégek weboldalai

Néhány perszonalista épp a fentiekben említettek miatt inkább elkerüli a kevésbe esélyes jelentkezőket úgy, hogy nem használják ezeket a szervereket. Abban bíznak, ha egy személy valóban érdeklődik az adott pozíció iránt, az máshogy is talál módot a jelentkezésre, nem kell mindent ezüst tálcán kínálni. Ne sajnálja hát az időt, és olvassa el az Ön figyelmét felkeltő cégek weboldalán a Karrier avagy Career címsző alatt levő információkat.

Mire figyeljünk oda, ha interneten keresgélünk?

Az előbb említett perszonalistáktól eltérően vannak munkáltatók, akik pont azt használják ki, hogy ezeket a szervereket emberek százai használják munkakeresés céljából. Olyan ajánlatot tesznek, mely csalóka mód nem felel meg teljesen a valóságnak. Így igyekeznek olyan munkára szerződtetni, melyre az emberek többsége nem jelentkezi. Ne csodálkozzünk hát ilyen esetben, ha kozmetikai cikkek helyett táncoló virágokat kell árusítanunk.

Az önéletrajzot személyesen adjuk át

Nem szükséges kizárólag az internetre hagyatkoznia. Sok munkáltató és perszonalista előnyben részesíti, ha személyesen keresi fel őket önéletrajzával kezében és egy adag egészséges önbizalommal azt a benyomást keltve, hogy képes az adott munkát azonnal zsebre is vágni. Egyrészt mély benyomást kelthet a munkáltatóra, másrészt nehéz lenne elküldeniük Önt anélkül, hogy meghallgatnák. Így egy azonnali esélyt kap, hogy szakmai önéletrajzáról pár szóban megvédje, hogy meggyőzze őket, miért pont Ön az, akire szükségük van. Egy mély benyomást kelthet a perszonalistára, hogy helyet talál Önnek a cégnél még akkor is, ha épp nem kerestek új munkatársat.

Munkaerő-közvetítő ügynökségek

Azok a vállalatok, melyeknek sok alkalmazottjuk van, általában felbérelnek egy ilyen munkaerő-közvetítő ügynökséget, melyeknél Ön regisztrálhat, vagy egyszerűen válogathat az általuk közzétett hírdetések közül. Ne felejtse el azonban, hogy ezek az ügynökségek pénzért dolgoznak, így ha maga a cég nem fezet nekik, a költségek térítése Önre hárul.

Napjainkban elterjedt a munkaerő-közvetítő irodák közötti ún. headhuntung. A perszonalista, azaz a headhunter, magyarul fejvadász, maga keres az interneten, vagy például a networking segítségével olyan potenciális alkalmazottakat, akik alkalmasak lennének az adott munkára. Ne féljen hát profilt alkotni valamelyik közösségi oldalon, melyek hemzsegnek az ilyen fejvadászoktól.

Kérdezze ismerősiet

Már említettük a networkinget – valójában a munkakeresés legeffektívebb formájáról van szó. Ismer olyan személyt, aki az áhított pozíció elérésében segíthet Önnek? Akkor üljön le vele és beszélgessenek el erről a munkalehetőségről. De ne csak felületesen! Ha lehetősége van arra, hogy egy ilyen személlyel beszéljen, aki segíthet Önnek álmai munkájának elérésében, adja el magát! Színesen írja le, mi az, amivel foglalkozni szeretne, hogy miért pont ezt a hivatást választaná, és azt is, mi az, amit Ön ajánlhat. Bárkinek, nem csak annak, aki megveheti Önt, mert sohasem tudhatja, kinek adja majd tovább az információkat a társalgó partnere. Találjon állást ismerőse segítségével.

Ne vesztegesse az idejét és ne alkosson semmit kézzel!

Ne vesztegesse a drágaa idejét önéletrajza létrehozásával kézileg, de használja ki automatizált online szolgáltatásunkat
professzionális önéletrajz generátor-unkat. Profeszionális, gyors, egyszerű és egyértelmű!

Önéletrajz létrehozása

Mintaönéletrajz.hu segítségével létre hoztam egy profi önéletrajzot 10 percen belül.

Mintaönéletrajz.hu segítségével létre hoztam egy szép, modern önéletrajzot 10 percen belül a Word-os gondok nélkül.

Mintaönéletrajz.hu segítségével
profi szinten bemutattam magam cégeknek és sikerült álmai állást szereznem ugyanúgy, ahogy 160.358más felhasználók is!